Uw Sinterklaasavond met Huur een Zwarte Piet

Het is een donker en winderige avond op 5 december. Rond de klok van 19.00 uur zit het gezin de Jong lekker aan de warme chocolademelk en pepernoten. Ze zingen Sinterklaasliedjes in de hoop dat Sinterklaas het gezin niet vergeten is. Maar dan wordt er ineens hard op de deur gebonsd en in de keuken wordt op het raam getikt.

"Papa, mama wie is dat?" Vraagt Emma geschrokken. "Zou dat Sinterklaas of Zwarte Piet zijn?" De ouders van Emma snappen er niks van. Ze zouden samen met opa en oma en hun kinderen Emma en Joris Sinterklaasavond vieren. Zoals ieder jaar moet vader Jan naar de WC en plotseling wordt er aangebeld en staan er cadeautjes op de stoep. Maar dit jaar liep het dus anders ... ondertussen zitten opa en oma, wat meer op de achtergrond, te genieten van het schouwspel dat zich afspeelt. "Ik zou maar gauw kijken" zegt oma tegen Emma en Joris. "Het is namelijk zo koud buiten".

Met een enorme snelheid rent Joris naar de voordeur, zijn kleinere zusje Emma is wat banger aangelegd en vind het allemaal maar spannend. Zij blijft dicht bij papa en mama. "Het is Zwarte Piet" schreeuwt Joris de huiskamer in. Hij maakt de deur open en met een vriendelijke lach zegt de ene Zwarte Piet tegen de achter hem staande Zwarte Piet, "Dat moet Joris wezen Piet.". "Inderdaad want Joris is fan van Cars en hij heeft Carssloffen aan." Joris begrijpt er werkelijk niks van.

De Zwarte Pieten komen rustig de kamer ingelopen en leggen wat lekkers op tafel en geven iedereen een hand. Een Zwarte Piet zakt door haar knien en gaat gehurkt voor Emma zitten. "Hallo Emma, ik ben Zwarte Piet Kim, mag ik van jou een handje?" vraagt de Zwarte Piet. Een klein beetje schuchter haalt Emma haar duim uit haar mond en geeft Zwarte Piet een handje. "Ik heet Emma en ik ben vier jaar" verteld ze wijs aan de Zwarte Piet. "Dat klopt, en jij zit op ballet en doet dat samen met jouw vriendinnetje Iris" vult de nog altijd gehurkte Zwarte Piet aan. Hier snapt Emma helemaal niets van. "Hoe weet Zwarte Piet dat allemaal mama?" vraagt Emma. Verbaast geeft mama aan dat Sinterklaas toch altijd alles weet.
"We hoorden jullie net hard zingen. Zullen we nog een liedjes zingen" vraagt Zwarte Piet Mark aan het gezin. Luidkeels en met volle overtuiging zingen en dansen Emma en Joris Hoor wie klopt daar kinderen.

Een kwartier later zegt Zwarte Piet dat hij maar een pakje kon tillen. De andere twee zakken met cadeautjes staat nog ergens in huis. "In de schuur", "Nee buiten in de tuin" opa vult aan dat de kinderen misschien ook eens op slaapkamer moeten kijken want je weet maar nooit bij Sinterklaas. De woorden zijn nog niet uitgesproken of de twee kinderen zoeven naar boven en gillen van geluk! Op allebei hun kamer is een zak met cadeautjes achter gelaten. Zwoegend tillen ze de zak naar beneden. "Wat knap van jou Emma, zo helemaal in je eentje til jij die grote zak van je slaapkamer naar beneden. Dan eet jij vast veel boterhammen met kaas?" "Neeeeeee, dat lust ik niet." verteld Emma. "Als jij volgend jaar je zwemdiploma wilt halen zou het goed zijn als je een boterham met kaas eet. Daar wordt je namelijk een hele snelle zwemmer van. H toch Piet?" "Zeker" beantwoordt de andere Zwarte Piet. Kleine Emma heeft de boodschap inmiddels wel begrepen.

Nu de cadeautjes beneden in de huiskamer zijn delen de Zwarte Pieten aan Joris en Emma een pakje uit. En geven aan dat ze weer weg moeten. Ze moeten nog naar andere kindjes toe. "Dank je wel lieve Zwarte Piet" zeggen Joris en Emma in koor en ze zwaaien de Zwarte Pieten uit.

Nadat de kinderen helemaal uitgeteld in bed liggen vraagt vader Jan aan opa en oma. "Hoe het zit weet ik niet maar dat er een grote adder onder het gras zit en dat jullie er iets mee te maken hebben weet ik zeker!".
Met een lach van oor tot oor kijken opa en oma elkaar aan. Hun doel is geslaagd. Hun kleinkinderen hebben de avond van hun leven gehad, hun eigen kinderen zitten vol met vragen. En dat allemaal met een paar simpele klikken via de computer. "Doe mij nu maar wat te drinken!" knipoogt oma.Wilt u ook zo'n leuke avond?

U heeft een ervaringsverhaal kunnen lezen wat Huur een Zwarte Piet kan betekenen tijdens de Sinterklaasavond. Een bezoek van Zwarte Piet hoeft niet altijd alleen maar strooien, cadeautjes geven en wegwezen te betekenen. Het doel van Huur een Zwarte Piet is de kinderen een glimlach te bezorgen en tegelijk ook wat te leren. Zo heeft menig klein kind zijn speen niet meer in zijn of haar mond gehad omdat deze aan Zwarte Piet is meegegeven. Voor Sinterklaas zijn ze tot veel in staat.

Wilt u het zelf ervaren? Kijk in uw regio of er een Zwarte Piet beschikbaar is. Met het aanvraagformulier kunt u uw wensen aan de Zwarte Piet kenbaar maken. Doe dit in eerste instantie zo uitgebreid mogelijk. Wees waar mogelijk flexibel in de tijden. Dit maakt het voor de desbetreffende Zwarte Piet eenvoudiger om een bezoek in te plannen. Het is immers maar n dag 5 december en n keer zes uur. Precies het moment dat het liefste heel Nederland wil dat Zwarte Piet langs komt.

Na het indienen van uw aanvraag neemt de desbetreffende Zwarte Piet contact met u op. Het vervolg is tussen u en de Zwarte Piet. Eenvoudiger kan bijna niet. Heeft u desondanks nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice door een mail te sturen. Wij wensen u een schitterend en geweldige Sinterklaasperiode toe.

Heeft u een profiel op Facebook en vindt u ons leuk? Like dan onze Facebookpagina en blijf op de hoogte. Ook zijn wij altijd benieuwd naar uw ervaringen met Huur een Zwarte Piet. Vooraf, maar ook zeker achteraf!Bent u op zoek naar een Zwarte Piet voor uw bedrijf? Kijk hier dan voor alle mogelijkheden.